August 2017 Edition 47

Toe gebeur dit weer! Ek was weer in die hospitaal en toe ek terug kom is daar sowaar weer ‘n nuwe bestuurder!  Hierdie bestuurder ken ons gelukkig en ons sê hartlik welkom aan hom en ons weet hy gaan Kronendal goed lei.

Ons het so ‘n paar inwoners verloor maar ons glo hulle rus veilig in Jesus se arms. Baie welkom aan ons nuwe Krone.

Sterkte aan al die personeel wat hul take so getrou uitvoer. Sterkte ook aan Chris wat tuis aansterk na sy operasie.

Kroongroete/Crown  greetings

Wanie (Redakteur/Editor)

       

Above:  An ambulance and 2 paramedics of LifeMed are from the 31st July 2017 stationed on the Kronendal premises.

A while ago I contacted Crises on Call, of which I am a member, to organise transport for the Calinikos couple from Cape Town to Kronendal. Soon the transport per LifeMed ambulance was secured. This ambulance services kept me and a family member of the couple  posted during the whole trip.

Since this trip LifeMed and our Manager came to an agreement that this service will be available to Kronendal. When these 2 friendly paramedics are not out on a call they are helping in the frail care unit.

Thank you LifeMed and mr Du Toit!

Bo: Ida Swanepoel was ‘n nooi Mellema. Haar pa het as jong seun vanaf Friesland na SA gekom. Hy het ook hier in die Boere-oorlog geveg. Sy is in Potchefstroom gebore maar het in Johannesburg haar laaerskooljare deurgebring. Daarna is sy na Hoërskool Gimnasium in Potchefstroom. Na skool het sy aan die Liefs Kollege gestudeer en ‘n snelskriftikster geword by War Supplies.

In 1940 trou sy met haar skoolliefde. Haar eggenoot was aan die Lugmag verbonde en uit die huwelik is 3 seuns en 2 dogters gebore.

Hulle het heeltyd in Pretoria gewoon en sy sê met ‘n glimlag hulle het die huis elke keer vergroot soos die familie vergroot het.

Haar eggenoot is in 1997 oorlede en na 2½ jaar het sy in 2000 ‘n Kroon geword. Sy is sekerlik ons “petiteste” Kroon en so pragtig.

Ida, ons is bly om jou vir so lank by ons te hê.